jueves, 3 de noviembre de 2016

Una Catalunya retocada

Tot be esdevingut degut de una noticia que va aparèixer aproximadament fa dues setmanes, en quan hi apareix la idea de treure els accents diacrítics aquí a Catalunya.

En que per les persones que no estiguin al corrent, el accent diacrític es dona quan dos paraules que s’escriuen igual tenen diferents significats, en que si es dona s’hi posa un accent en una d’elles a fi de diferenciar-les, com per exemple:  dona-> esser humà femení, i per altra part hi apareix: dóna forma del verb donar; Diferenciats per l’accent a la o.

Per el que fa amb aquest acte la meva opinió es que realment no hi ha cap necessitat de modificar la nostra llengua, ja que realment es un aspecte que ens identifica, en que apart de que aquesta modificació comportaria a tenir confusions en els significats de cada paraula i ens absentaria d’una part de la nostra identitat com a catalans. I tal com ja he dit provocaria una gran confusió a l’hora d’escriure i per tan a la vegada significaria una modificació de l’ortografia que tant ens representa.


Finalment espero que aquesta modificació no es dugui a terme ja que a part de que portarà a la confusió significaria la pèrdua de una part de la nostra identitat.
No hay comentarios:

Publicar un comentario