martes, 17 de febrero de 2015

Rebelión en la granja

En aquesta activitat jo no parlem sobre la Primera Guerra Mundial sinó que passem a estudiar la Revolució Russa ja que van enllaçades.

L'estudi de la Revolució Russa va constar en primer lloc de buscar informació per saber el que va passar, i a continuació un cop ja sabiam com va ocurrir i el que va passar en la revolució russa, vam mirar una pelicula anomenada Rebelión en la granja que estava basada en la Revolució Russa.

En la pelicula es veu com els animals (el poble) fan la Revolució contra el seu amo Jones que representa  (Nicolau II ) per poder obtenir un poder comunista, tot això succeeix en part degut a la reunió que monta Mayor (Lenin) amb tots els animals per expressar el que opina que haurien de fer  i la mort de Mayor al cap de molt poc temps que acabès la reunió anterior a la Revolució.

A continuació, amb l'ajuda de Bola de Nieve com a líder treballen tots junts per tirar la granja endavant (comunisme). Però, hi ha un porc que es diu Napoleó  que no està d'acord amb qui mana ni tampoc com mana, així que durant un temps es prepara per buscar un canvi  en el que  ell passi a ser el nou líder tot poderós.

I aixi ocurreix, Napoleó (Stalin) quan puja al poder perquè anteriorment a destruit al seu contrincant de manera indirecta, canvia el poder comunista i passa a ser un líder totalitari i amb despotisme ilustrat, encara que en un principi els hi fa creure als animals (ciutadans) que encara estan en un comunisme fins que arriba un moment que es comporta com el primer líder, en el que dorm al llit, només mana ell i per tant tothom ha de fer el que ell diu i per últim canvia la constitució, creada en la creació del poder comunista, per tal manera que sol els hi afavoreixi amb ell i als seus subdits.

També al final de la película es veu com també hi ha un culte a la personalitat ja que es veuen fotos seves per tota la granja, però tot va canviar quan van aprofitar que Boxer estava ferit per vendre'l i obtenir molts beneficis, és alla quan als animals estan totalment en contra d'aquell lideratge.

Llavors durant una reunió del líder amb els seus subdits en el que anaven beguts,
 els animals aprofiten per revolucionar-se i per acabar amb el totalitarisme.







No hay comentarios:

Publicar un comentario